Затверджено Технічний регламент енергетичного маркування електричних ламп та світильників


На даний час Україна впроваджує систему енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів відповідно до оновленого законодавства ЄС. Це сприятиме посиленню торговельного обміну між Україною та ЄС, зміцненню конкурентних позицій українських підприємств, підвищенню вимог та стандартів щодо якості продукції.

КМУ прийняв Постанову від 27 травня 2015 р. N 340 «Про затвердження технічного регламенту енергетичного маркування електричних ламп та світильників».


Прийняття даного технічного регламенту дасть можливість споживачам мати повну та достовірну інформацію про клас енергетичної ефективності електричних ламп та світильників.

Передбачається, що електричні лампи  вітчизняного та іноземного виробництва реалізовуватимуться з енергетичною етикеткою, яка відповідатиме європейським вимогам.

Також постачальники та розповсюджувачі ламп будуть зобов’язані включати інформацію про клас енергоефективності продукції до рекламних матеріалів.

ДП «Житомирстандартметрологія» одна з небагатьох організацій в Україні, яка, на високому професійному рівні, надає підприємствам весь спектр послуг в сфері стандартизації.

Для отримання детальної інформації звертайтесь за телефоном (0412) 25-38-92