Пальмова олія: вершкове морозиво без вершків


 Морозиво – популярний продукт, адже  це смачний холодний десерт, що  чудово освіжає у спекотні літні дні. Для когось — це символ дитинства, радості і безтурботності. Але безтурботність при виборі морозива неприпустима. До складу морозива додають рослинний жир, замінник молочного жиру, проте найчастіше це пальмова олія. Пам’ятайте,  справжнє морозиво виготовляється з вершків або молока і не містить замінників. Без них воно набагато корисніше і смачніше.


Що таке пальмова олія?

 Отримують пальмову олію з плодів олійної пальми. Вона є дешевим замінником звичайного масла, довго зберігається та погано виводиться з організму.  Використовуючи її , — виробникам легше вийти на необхідні фінансові показники, і підвищити привабливість свого продукту за рахунок збільшеного терміну придатності.

Чим небезпечна пальмова олія?

Інформація про користь і шкоду пальмової олії суперечлива. З одного боку, вона містить незамінні жирні кислоти — лінолеву і ліноленову, які беруть участь в обміні речовин є джерелом вітаміну A тощо. Проте слід пам’ятати, що у харчовій промисловості, в тому числі і для виробництва морозива, використовується рафінована пальмова олія, очищена не тільки від домішок, але й від вітамінів. Вона погано засвоюється організмом і ще гірше виводиться з нього. Крім того є надзвичайно шкідливою для дітей, адже блокує засвоєння омега-3 кислот, що необхідні підростаючому організму.

Основне завдання громадськості-піднімати питання якості пальмової олії, а саме налагодити чіткий контроль того, що завозиться в країну. Крім того, потрібний також контроль на тих українських жиропереробних підприємствах, які піддають олію (в тому числі і ввезену пальмову) певній обробці, щоб отримати продукт, близький за фізико-хімічними показниками до молочного жиру. 

Шановні споживачі, будьте відповідальними до власного здоров’я та здоров’я Ваших дітей, уважно читайте склад продукту та термін придатності морозива. Нехай цей прекрасний продукт приносить лише користь і задоволення від його споживання.