30Июн/15

Пиво стане алкогольним напоєм!

Із 1 липня 2015 року в Україні всі напої, концентрація спирту в яких понад 0,5%, вважатимуться алкоголем. Відповідні зміни внесені Законом № 71-VIII до Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами». Пиво у нормативній документації визначається як «насичений диоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5% об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами. Саме тому пиво цілком підпадає під відповідні зміни і буде вважатись алкогольним напоєм. Як відомо таке виробництво потребуватиме атестації.

ДП «Житомирстандартметрологія» має значний досвід з проведення робіт у проведенні робіт з атестації виробництва та сертифікації харчових продуктів. Радимо виробникам пива  з відповідальністю підійти до цього питання та завчасно провести атестацію виробництва.


30Июн/15

Соки з прилавків: користь чи шкода???


На щастя, пройшли важкі часи, і полки наших супермаркетів рясніють різноманітністю продуктів і напоїв. Коробками з соками різних розмірів від підлоги до стелі заставлені прилавки магазинів. Як же з цього достатку правильно вибрати фруктовий сік, щоб він не тільки втамував спрагу, а й приніс користь організму?

Подробнее

30Июн/15

Акредитація лабораторій

Одним із пріоритетних завдань на сьогодні є приведення української системи технічного регулювання у відповідність до вимог Європейського Союзу. Реалізація цього завдання є надзвичайно важливою для нашої країни, оскільки ми обрали європейський шлях розвитку.

Подробнее

19Июн/15

Пальмова олія: вершкове морозиво без вершків


 Морозиво – популярний продукт, адже  це смачний холодний десерт, що  чудово освіжає у спекотні літні дні. Для когось — це символ дитинства, радості і безтурботності. Але безтурботність при виборі морозива неприпустима. До складу морозива додають рослинний жир, замінник молочного жиру, проте найчастіше це пальмова олія. Пам’ятайте,  справжнє морозиво виготовляється з вершків або молока і не містить замінників. Без них воно набагато корисніше і смачніше.

Подробнее

19Июн/15

Затверджено Технічний регламент енергетичного маркування електричних ламп та світильників


На даний час Україна впроваджує систему енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів відповідно до оновленого законодавства ЄС. Це сприятиме посиленню торговельного обміну між Україною та ЄС, зміцненню конкурентних позицій українських підприємств, підвищенню вимог та стандартів щодо якості продукції.

КМУ прийняв Постанову від 27 травня 2015 р. N 340 «Про затвердження технічного регламенту енергетичного маркування електричних ламп та світильників».

Подробнее

12Июн/15

Як правильно вибрати вершкове масло?


Коли людині бажають гарних статків в народі часто кажуть: «Щоб було не тільки на хліб, а й на хліб з маслом». Цей продукт тісно увійшов в суспільний вжиток, і без нього неможливо уявити будь-яке застілля. Без масла і картопля і каша, зовсім не ті на смак. Враховуючи його популярність у споживачів, виробники часто фальсифікують цей продукт, додаючи далеко не натуральні складники.  Сьогодні ми наведемо основні правила, знаючи які Ви зможете вибрати дійсно якісне масло.

Подробнее

09Июн/15

ДП тримає під контролем якість зерна!

Випробувальна лабораторія ДП «Житомирстандартметрологія» спільно з Державною фінансовою інспекцією в Житомирській області перевіряють кількісно-якісний стан зерна та продуктів його переробки на виконання доручення Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. від 23.04.2015р. № 17507/0/1-15 щодо проведення перевірки фінансово-господарської діяльності у ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та його філій.  Програмою перевірок передбачено проведення лабораторних досліджень якості зернової продукції на підтвердження фізико-хімічних показників.  Станом на 05 червня 2015 р. перевірено два підприємства ПАТ «Чуднівський комбінат хлібопродуктів» та ТОВ «Житниця», де було відібрано 12 зразків зерна та продуктів його переробки, які передані на випробування щодо підтвердження класності зерна заявлених підприємств.

09Июн/15

5 найшкідливіших продуктів

Наш організм надзвичайно послаблений, і це пов’язано з багатьма факторами: екологія, розвиток технологій, неправильне харчування тощо. Це відбивається на загальному стані здоров’я цілої нації, що в свою чергу призводить до кричущих наслідків. Сьогодні ми поговоримо лише про один аспект, що послаблює людський організм – неправильне харчування.

Подробнее

03Июн/15

Крок до успіху ТОВ «Органік Мілк»


За підсумками проведеної роботи органом сертифікації ДП «Житомирстандартметрологія» та успішного проходження процедури сертифікації ТОВ «Органік Мілк», 15 травня 2015 року відбулось урочисте вручення сертифікатів на систему управління якістю за ДСТУ ISO 9001: 2009, систему екологічного керування за ДСТУ ISO 14001:2006 та систему управління безпечністю харчових продуктів на відповідність ДСТУ ІSО 22000:2007 керівництву та колективу підприємства.

Подробнее