5 найшкідливіших продуктів

Наш організм надзвичайно послаблений, і це пов’язано з багатьма факторами: екологія, розвиток технологій, неправильне харчування тощо. Це відбивається на загальному стані здоров’я цілої нації, що в свою чергу призводить до кричущих наслідків. Сьогодні ми поговоримо лише про один аспект, що послаблює людський організм – неправильне харчування.


Як відомо, наш організм здатний самостійно позбавлятися від багатьох шкідливих речовин, що потрапляють в нього з їжею, водою і навіть повітрям. Однак, коли цих речовин занадто багато, він не справляється.

Перше, що варто зробити всім, хто піклується про своє здоров’я, — відмовитись від вживання продуктів харчування, що містять шкідливі добавки, або хоча б звести їх вживання до мінімуму. Сьогодні практично неможливо купити дійсно екологічно чисті продукти, навіть овочі, вирощені власними силами, цілком можуть містити нітрати. Але деякі продукти харчування мають особливо велику кількість шкідливих речовин. Ми склали топ-5 найпопулярніших і найшкідливіших.

1. Варені ковбаси, сосиски, сардельки, м’ясні фарші

Це одні з найшкідливіших м’ясних продуктів харчування, вони містять: харчові консерванти, стабілізатори, згущувачі, емульгатори, антиокислювачі, харчові барвники, ароматизатори. Крім того, в ковбасах, сосисках і сардельках міститься до 80% трансгенної сої, яка є дуже небезпечним продуктом.

Можливі проблеми:

Рак, захворювання шлунково-кишкового тракту, порушення зору, нудота, діарея, головний біль, алергія. Антиокислювачі згубно впливають на кишкову мікрофлору, внаслідок чого з’являються захворювання і порушення травлення. Харчові барвники та стабілізатори провокують виникнення і розвиток злоякісних пухлин.

2. Копчене м’ясо і риба, копчені та напівкопчені ковбаси

Ці продукти  по шкідливості навіть перевершують м’ясні вироби. Їх без перебільшення можна назвати найбільш шкідливими м’ясними продуктами. Містять консерванти, стабілізатори, згущувачі, емульгатори, антиокислювачі, харчові барвники, ароматизатори.

Можливі проблеми:

Ті ж захворювання, що варені м’ясні продукти. Крім того, вживання копчених і напівкопчених ковбас завдає шкоди підшлунковій залозі, підвищує рівень холестерину в крові і навантажує серцево-судинну систему.

3. Йогурти

Завдяки рекламі ми звикли вважати, що йогурти ледь не найкорисніший продукт на світі. Реклама каже, що йогурт наче «бальзам» для організму. Проте  вони входять до списку найбільш шкідливих продуктів через вміст стабілізаторів, згущувачів, антиокислювачів і ароматизаторів.

Можливі проблеми:

Рак (лимонна кислота, що міститься в йогуртах має канцерогенний ефект), алергія, захворювання підшлункової залози.

4. Чіпси і картопля фрі

Вони заслужено отримали імідж одних з найбільш шкідливих продуктів харчування, бо містять стабілізатори, ароматизатори (підсилювачі смаку). Технологія виготовлення чіпсів призводить до утворення канцерогенних синтетичних жирів.

Можливі проблеми:

Рак (викликаний  значною кількістю канцерогенів), «синдром китайського ресторану» (головний біль, почервоніння обличчя, потовиділення, відчуття важкості тощо).

5. Напої

Найбільш небезпечні безалкогольні напої (кока-кола, спрайт, пепсі і т.д.), енергетичні напої. Як і жувальні, їх складно навіть назвати продуктами харчування. Якщо ж Ви дуже полюбляєте  такі напої вибирайте негазовані, в них вміст шкідливих речовин менший.

Небезпечність напоїв полягає в тому, що шкідливі речовини після надходження з рідиною засвоюються швидше і легше, ніж після надходження з твердою їжею. Крім того безалкогольні напої містять синтетичні цукрозамінники, харчові консерванти, емульгатори, ароматизатори.

Можливі проблеми:

Рак, цироз печінки, дегенеративні захворювання, погіршення роботи серця, алергічні прояви. Зловживання енергетиками призводить до виснаження нервової системи.

ПАМЯТАЙТЕ!

Регулярно вживаючи продукти з цього списку, ми потрапляємо в залежність від шкідливих добавок, які містяться в них. Мінімізуйте їх вживання.